Home > Onderzoek naar reiniging en desinfectie van patiëntkamers in verpleeghuizen bij SARS-CoV-2.

Onderzoek naar reiniging en desinfectie van patiëntkamers in verpleeghuizen bij SARS-CoV-2.

Nieuws

Oproep: Werkt u in een verpleeghuis en bent u betrokken bij infectiepreventie? Doe dan mee aan aan het onderzoek van het ENVI-GO-PAN consortium en vul een vragenlijst in.

In het ENVI-GO-PAN project (door ZonMw gesubsidieerd) onderzoeken we de rol van reiniging en desinfectie van kamers van patiënten met SARS-CoV-2, influenza of respiratoir syncytieel virus (RSV). Het doel is de uitkomsten te verwerken in richtlijnen voor ziekenhuizen en verpleeghuizen. Eén onderdeel is het inventariseren van reiniging en desinfectie methoden via een vragenlijst. Via deze weg willen wij een speciale oproep doen aan onze collega’s in verpleeghuizen om deze vragenlijst in te vullen. De vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten en is te vinden via de volgende link: https://erasmusmcsurvey.erasmusmc.nl/servicebedrijf/ls/index.php/552696?lang=nl.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking aan deze vragenlijst! Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met Laura Orsel (l.orsel@erasmusmc.nl).

Hartelijke groet,
Het ENVI-GO-PAN consortium

Erasmus MC: Juliëtte Severin, Anne Voor in ’t holt, Laura Orsel, Cynthia Haanappel, Marion Koopmans, Jeroen van Kampen, Bart Haagmans
Radboud UMC: Edmée Bowles
Amsterdam UMC: Rosa van Mansfeld
LUMC: Karin Ellen Veldkamp
UMCG: Marjolein Knoester, Mariëtte Lokate, Andreas Voss
RIVM: Herbert de Jager

The role of cleaning and disinfection of the environment and the use of long-sleeved gowns to prevent nosocomial transmission of pandemic viruses: the ENVI-GO-PAN project – ZonMw